رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر در آیین تجلیل از بهورزان این شهرستان گفت: بهورزی نماد خدمت صادقانه و برند سلامت کشور است و دستاوردهای ارزندهای در سطح بینالمللی از قبیل کاهش مرگومیر مادران و نوزادان، افزایش امید به زندگی، کنترل و حذف بسیاری از بیماریهای واگیر، شناسایی و مراقبت از بیماریهای غیر واگیر، پوشش ۹۹ درصدی واکسیناسیون، مراقبت از تمامی گروههای سنی، آموزش بهداشت به تمامی آحاد جامعه و ... دارد.
احمد آخوندی با بیان اینکه کار بهورز و خانه بهداشت بر برنامههای اصولی و پشتوانه علمی استوار است گفت: مهمترین شاخص عملکرد بهورزان، رضایت مردم و ارتقاء سطح بهداشت عمومی در روستاها است.
وی افزود: بهورزان شهرستان دیّر سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار خدمت بهداشتی به ساکنین مناطق روستایی این شهرستان ارائه و در بستر سامانه الکترونیکی یکپارچه بهداشتی (سیب) ثبت کردند و ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی دارای پرونده الکترونیکی سلامت هستند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با اشاره به فعالیت ۲۵ بهورز در این شهرستان گفت: این تعداد بهورزان در ۱۰ خانه بهداشت روستایی فعالیت دارند و علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی به ساکنان مناطق روستای اصلی به ساکنین ۴۵ روستای قمر و ۸ روستای سیاری نیز خدمات بهداشتی و اولیه ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه نوسازی و بازسازی خانههای بهداشت از اولویتهای برنامههای وزارت بهداشت است گفت: در دولت ۱۱ و ۱۲ با نوسازی و بازسازی خانههای بهداشت سن ابنیههای از ۲۸ سال به زیر ۵ سال کاهشیافته و از ۱۰ خانه بهداشت موجود ۷ خانه بهداشت در این دولت بازسازیشده است.
آخوندی افزود: ارائه خدمات اولیه بهداشتی، تشکیل پرونده سلامت و مراقبتهای اولیه سلامت به افراد در قالب گروههای سنی کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان و واکسیناسیون و مراقبت مادران باردار و خدمات دهان و دندان و درمانهای ساده و همچنین نظارت بر بهداشت محیط منطقه از عمده وظایف بهورزان است.
وی با اشاره به برنامههای توسعه خانههای بهداشت در شهرستان دیّر گفت: با پیشنهاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر و موافقت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و وزارت بهداشت، تعداد ۲ خانه بهداشت به مجموعه خانههای بهداشت موجود در این شهرستان اضافه شد.
وی ادامه داد: این ۲ خانه بهداشت در روستاهای حاجیآباد بخش مرکزی و کنارترشان بخش آبدان فعال خواهند شد و مراحل جذب بهورز نیز انجامشده و در مرحله ثبتنام و برگزاری آزمون است.
مشارکت بهورزان در مقابله با کرونا
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با بیان اینکه بهورز و مراقبت سلامت این شهرستان در خدمات آموزشی و اقدامات پیشگیرانه از کرونا مشارکت دارند، اظهار داشت: بهورزان خانههای بهداشت روستایی نخستین سطح دسترسی مردم به خدمات مراقبتی و بهداشتی را فراهم میکنند و علاوه بر ارائه خدمات مراقبتی و غربالگری، دستورالعملهای بهداشتی ویروس کرونا را به جامعه هدف ارائه میکنند.
وی با اشاره به اینکه بهورزان در غربالگری مرحله ۱ و ۲ کووید ۱۹ موفق شدند ۱۰۰ مجموعه جمعیتی را رصد کنند، یادآور شد: خدمات غربالگری بهورزان به صورت تماس تلفنی با جمعیت هدف و آگاهی از وضعیت جسمانی آنان و ارائه آموزشهای لازم در خصوص فاصلهگذاری اجتماعی، ضدعفونی و گندزایی منزل بوده است.
آخوندی تأکید کرد: با اجرای مرحله ۳ غربالگری کووید ۱۹ که هنوز ادامه دارد، حدود ۶۶ درصد جمعیت هدف زیر پوشش قرار گرفتهاند و در این مرحله علاوه بر غربالگری کووید ۱۹، بهورزان به ارائه خدمات بهداشتی به صورت حضوری و غیرحضوری میپردازند.
انتهای پیام/ ۳۰۵۰- ح.ن