حسن فخرایی به مناسبت هفته ملی کودک در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با بیان اینکه برنامههای مختلفی در راستای تامین و تقویت سلامت کودکان و نوزادان در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان اجرا میشود ، اظهار داشت : انجام واکسیناسیون ، مشاوره تغذیه ، انجام آزمایش تیروئید و فنیل کتونری ، اجرای برنامه کودک سالم ، مرافبتهای وزن و قد ، اجرای برنامه مانا ، توزیع شیر مصنوعی برای کودکان واجد شرایط ، شناسایی کودکان دارای مشکلات تکاملی ، شنواییسنجی ، بهداشت دهان و دندان و مشاوره سوانح و حوداث از جمله برنامههای شبکه بهداشت و درمان برای گروه سنی کودکان و نوزادان است .
وی با بیان اینکه شاخصهای مرگ و میر کودکان و نوزادان طی سالهای 89 تا 92 کاهش چشمگیری داشته است گفت : با تلاش پرسنل شاغل در پایگاهها بهداشتی و خانههای بهداشت و ارایه آموزشهای مراقبتی به خانوادهها ، میزان مرگ و میر نوزادی از 15 و سه دهم در هزار تولد زنده در سال 89 به هفت و هفت دهم در هزار تولد زنده در سال 92 کاهش یافته است که نسبت به شاخص استانی 2 و 3 دهم کمتر است .
وی اضافه کرد : در همین زمان مرگ کودکان یک تا 59 ماهه در سال 92 به میزان 4 و 6 دهم بوده است و میزان مرده زایی نیز از 7 نفر در هزار تولد زنده در سال 89 به 4 و 6 دهم در سال 92 رسیده است .
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر به اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر اشاره کرد و گفت : تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی و تداوم شیردهی تا 2 سالگی در کنار تغذیه تکمیلی عامل اساسی و تضمین کننده سلامت کودکان و یکی از برنامههای مهم نظام سلامت است .
فخرایی خاطرنشان کرد : جلوگیری از بیماریهای عفونی از جمله تنفسی و گوارشی ، تامین تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن کودک ، سهلالهضم بودن ، جلوگیری از بیماریهای حساسیتی مانند آسم و آلرژی ، جلوگیری از بیماری گوش درد ، ایجاد رابطه عاطفی بین مادر و فرزند و ارضای غریزی مکیدن در کودک از جمله مزایای شیر مادر برای کودک است .
وی به آمار تغذیه انحصاری با شیر مادر در کودکان زیر شش ماه شهرستان دیر در نیمه اول سال جاری اشاره کرد و گفت : درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر در کودکان زیر شش ماه شهرستان دیر 91 و یک دهم بوده است و 4 و نیم درصد کودکان زیر یکسال نیز از شیر مصنوعی استفاده کردهاند .