کاهش 100 درصدی موارد جدید مبتلا به تالاسمی شدید در شهرستان دیر

18 خرداد 1394
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر از کاهش 100 درصدی موارد جدید مبتلا به تالاسمی شدید طی 17 سال گذشته در شهرستان دیر خبر داد .

عادل مقدس در دومین جلسه مسولین ستادی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماری تالاسمی گفت : بیماری تالاسمی ماژور یا شدید یک بیماری ژنتیکی ارثی است که از پدر و مادر مبتلا به تالاسمی مینور یا خفیف به جنین آنان به ارث می رسد .
وی پیشگیری از ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور را بسیار ساده دانست و اظهار کرد : امروزه با مشاوره و انجام آزمایشات ساده قبل از ازدواج و جلوگیری از اردواج دو فرد مبتلا به تالاسمی خفیف می‌توان از تولد فرد مبتلا به تالاسمی شدید جلوگیری کرد .
وی افزود : در صورتی که افراد مبتلا به تالاسمی مینور یا خفیف علیرغم مشاوره ، ازدواج کنند می‌توان یا انجام آزمایشات تشخیص بیماری قبل ازتولد در ماههای اول بارداری، از تولد نوزاد بیماری جلوگیری کرد .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت : اگر چه می‌توان با آزمایشات پیچیده ژنتیکی در ماه اول و دوم بارداری از ابتلا جنین به تالاسمی ماژور آگاه شد و نسبت به سقط آن اقدام نمود اما این مسئله مستلزم خطرات بسیاری برای مادر خواهد بود .
وی به اقدامات انجام شده برای پیشگیری از موارد جدید ابتلا به بیماری تالاسمی شدید در شهرستان دیر اشاره و عنوان کرد : آموزش به سردفترداران ثبت ازدواج ، آموزش تمامی مشاوران و کارشناسان آزمایشگاه‌ شهرستان و آموزش چهره به چهره به خانواده‌ها ، از جمله اقداماتی است که تا کنون در شهرستان دیر انجام شده است .
مقدس ادامه داد : ارجاع زوجین مینور جهت انجام آزمایشات تکمیلی و تخصصی ژنتیک ، اجرای استراتژی‌های مراقبت از بیماران تالاسمی ، مراقبت از والدین بیماران تالاسمی شدید ، شناسایی زوجین استراتژی اول ، تقویت و تثبیت نظام مراقبت و انجام خدمات مشاوره ژنتیک به زوجین از دیگر اقداماتی است که منجر به جلوگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی شدید در شهرستان دیر شده است .
وی انجام مداخلات بهداشتی و ارتقاء آگاهی‌های خانواده ها را در کاهش موارد جدید ابتلا به بیماری تالاسمی شدید موثر دانست و گفت : شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر از سال 1377 ، با عزمی راسخ در راستای آگاه‌سازی خانواده‌ها و کمک به تولد فرزندان سالم و کاهش موارد متولدان مبتلا به تالاسمی شدید گام برداشته است و خوشبختانه طی این هفده سال تاکنون موردی از ابتلای جدید به بیماری تالاسمی شدید گزارش نشده است .
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر به میزان مورد انتظار کشوری بروز تالاسمی اشاره و تصریح کرد : میزان انتظار کشوری بروز تالاسمی 4 مورد در هزار تولد زنده است که خوشبختانه این تعداد در شهرستان دیر صفر بوده است .
مقدس ابراز امیدواری کرد: با ارتقاء آگاهی‌های خانواده‌ها همزمان با ارتقاء امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی، همچنان میزان بروز صفر بیماری تالاسمی در شهرستان دیر حفظ شود .


کلمات کلیدی:
تالاسمی     شبکه.بهداشت.دیر     عادل     مقدس    

تاریخ بروز رسانی:   18 خرداد 1394

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >