کاهش خسارت ناشی از حوادث و بلایا به میزان توانمندی جوامع انسانی بستگی دارد

23 خرداد 1394
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت : کاهش خسارت ناشی از حوادث و بلایا به میزان توانمندی جوامع انسانی بستگی دارد .

عادل مقدس در مراسم برگزاری مانور توانمندسازی جوامع روستایی در برابر حوادث و بلایا در روستای لمبدان بالایی شهرستان دیر با اشاره به اهمیت اجرای این گونه مانورها گفت : با توجه به امکان وقوع 20 نوع بلا و حوادث طبیعی در استان بوشهر از مجموع 38 نوع بلای اتفاق افتاده در جهان ، لازم است گام‌ها اساسی برای ارتقاء سطح آگاهی مردم برای مقابله با حوادث و بلایا برداشته شود .
وی با اشاره به اهداف مانور اظهار کرد : طرح توانمندسازی جوامع روستایی در برابر حوادث و بلایا با هدف مردم محوری و افزایش مشارکت مردم و کارآمد شدن هرچه بیشتر سیستم مدیریت بحران برای امداد رسانی و ارائه خدمات بهداشتی درمانی به هنگام و مطلوب در دقایق اولیه بحران ، برنامه‌ریزی و اجرا شده است .
سریرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با بیان اینکه در زمان وقوع حادثه فردی که از حادثه جان سالم به در برده نخستین فردی است که عملیات نجات را انجام می‌دهد گفت : حفظ آمادگی و ارتقاء آگاهی مردم در برابر حوادث و بلایا می‌تواند نقش موثری در کاهش خسارات ناشی از حوادث را به همراه داشته باشد که این مهم با برگزاری چنین مانورهایی که در ارتباط مستقیم با مردم است به دست خواهد آمد .
وی با تاکید بر وجود مدیریت واحد در زمان بحران گفت : وجود مدیریت واحد باعث جلوگیری از هدر رفت منابع موجود و افزایش کارایی و امدادرسانی شده و خدمات به نحوه مطلوب و هدف‌مندی به آسیب دیدگان ارائه می‌شود .
مقدس هدف اختصاصی مانور امروز را توانمندسازی و افزایش آمادگی مردم در برابر خطرات احتمالی ناشی از آلودگی آب و مواد غذایی پس از وقوع حادثه و بلایا دانست و گفت : بعد از وقوع حوادثی از قبیل سیل و زلزله معمولا اکثر تاسیسات زیربنایی و منابع غذایی دچار خسارت شده و دسترسی مردم به آب و مواد غذایی و تجهیزات بهداشتی محدود می‌شود و همین موضوع احتمال آلودگی‌های میکروبی و بروز بیماری‌های منتقله توسط اب و غذا دو جندان می‌کند لذا لازم است مردم در خصوص راه‌های جلوگیری از بروز این گونه بیماری‌ها اطلاع داشته باشند .
وی ادامه داد : در مانور امروز نحوه مدیریت چنین شرایطی را و اینکه چگونه افراد می‌توانند در این شرایط آب و مواد غذایی ایمن و بهداشتی تامین و مصرف کنند آموزش داده می‌شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر به روند اجرای برنامه نیز اشاره کرد و گفت : تعدادی از اهالی روستا به عنوان سرخوشه شناسایی و آموزش لازم در خصوص چگونگی تهیه ، مصرف و سالم سازی اب و مواد غذایی فرا گرفته اند که آنها با مراجعه به افراد زیر مجموعه خود این آموزش‌ها را به صورت عملی و آبشاری ارائه می‌دهند .
مقدس اضافه کرد : سپس گروه‌های ارزیاب که مسئولین واحد بهداشت محیط سایر شهرستان‌های استان هستند به ارزیابی اقدامات انجام شده و نحوه انتقال آموزش‌ها با مراجعه به افراد خانواده سرخوشه‌ها عملکرد آنها را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهند.
وی با تاکید بر نقش مردم در کاهش بروز بیماری‌ها و پس از حوادث و بلایا ابراز امیدواری کرد : برگزاری این گونه مانورها که با محوریت مردم نیز شکل گرفته است باعث ارتقاء سطح آمادگی مردم و توانمند شدن آنها در برابر حوادث و بلایا شود .

کلمات کلیدی:
توانمند.سازی.جوامع.روستایی     لمبدان     شبکه.بهداشت.دیر    

تاریخ بروز رسانی:   23 خرداد 1394

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >